Hammadde mi Arıyorsunuz ?
0212 675 05 39

HAMMADDE

ARAMA

MSDS &

ANALİZ ARAMA

askimya
askimya
  • Tanım
  • Ambalaj birimi
  • CAS No
  • EINECS No
  • Kimyasal Adı
  • Menşei
  • Msds / Analiz
  • Alkol benzeri kokulu berrak sıvı.
  • 165 kg’lık fıçı.
  • 67-63-0
  • 200-661-7
  • İZO PROPİL ALKOL

Özellikleri ve Kullanım Alanı

Özellikler: 
Oda sıcaklığında yanıcıdır. Suyla, etanol, aseton, kloroform ve benzenle karışır. İkincil alkollerin tipik reaksiyonlarını verir. Güçlü oksidize edici ajanlarla şiddetli bir şekilde reaksiyona girer. Ateş içinde, karbon monoksit gibi zehirli gazlara dekompoze olur. Direkt olmayan hidrasyonla (Güçlü asit prosesi) propenden veya asetonun katalitik redüksiyonu ile üretilir. Düşük maliyetli bir solventtir. Solvent özellikleri ve buharlaşma oranında etil alkolle benzerdir. 
 
Kullanım alanları: 
Selüloz nitrat, selüloz asetat, butirat ve selüloz asetat propiyonat için yüksek potansiyel solvent gücü onu verniklerde, mürekkep ve incelticilerde kullanışlı yapar. Su bazlı akrilik boyalarda en iyi inceltici izopropil alkoldür. Temizlik ve ilaç sanayiilerinde kullanımı mevcuttur (temizlik spreyleri vb...).Yabani ot öldürücüler için monoizopropil aminin üretimi için kullanılır. Asetonun üretiminde (izopropanol oksidasyonu) ve onun türevlerinin üretiminde ve diğer kimyasallarda (izopropil asetat, izopropil amin, diizopropil eter, izopropil ksantat, yağ asidi esterleri, ot öldürücü esterler ve aluminyum izopropoksit gibi) kullanılır. Diğer kullanımları; bira yapımında bir soğutucu, eşleştirme ajanı, dehidrasyon ajanı, koruyucu, ısı değiştirici ortam ve windscreen konsantrelerdir. Ayrıca evsel ve kişisel bakım ürünlerinde ve ilaçlarda kullanılır.
 
Uygulamalar:
Proses solventi:
         Doğal ürünlerin (bitki, hayvan yağları ve katı yağlar, gum reçinesi, waxlar, boyalar, tatlandırıcılar, alkaloidler, vitaminler, su yosunu ve alglerin ekstrakiyonu, saflaştırılması,
         Gıda ürünlerinin üretiminde taşıyıcı,
         Organik kimyasalların saflaştırılması, kristalizasyonu, çöktürülmesi,
         Sentetik polimerler (fenolik vernikler ve nitro selüloz vernikler gibi).
Kaplama ve boya solventi (çimento, primerler, boyalar ve mürekkepler)
Temizlik ve kurutma ajanı:
         Elektronik parçaların üretimi, metaller ve fotoğrafik filmler için ve kağıtlar için, cam temizleyicilerde, sıvı sabunlar, deterjanlar ve aerosollerde,
         Tıbbi ürünler; embrocationlarda ve masaj çözeltilerinde,
Güncel uygulanan preparatlarda solvent olarak;
         Kozmetikler; saç tonikleri, parfümler, cilt losyonları, saç boya durulayıcı ve kalıcı bukle losyonları, cilt temizleyiciler, deodorantlar, tırnak cilaları, şampuanlar.
         Temizleyiciler; waxlar, cilalar, boyalar, buz çözücüler, ayakkabı ve çorap spreyleri, böcek iticiler, saç spreyleri, deodorantlar, hava tazeleyiciler (air-freshener)
Aerosol solvent olarak;
         Medikal ve veteriner ürünleri; antiseptikler, gıda mantar öldürücüler, ilk yardım ve medikal buhar spreyleri, cilt yatıştırıcı (ağrı giderici), veteriner yara spreyleri, ev ve bahçe tipi böcek öldürücülerde kullanım alanı bulur.